De dag zelf - zondag 15 juli

 

• Bij binnenkomst op het asielzoekerscentrum (dit jaar direct de eerste poort rechts, er zal een motor bij de ingang staan) ontvang je een nummer; bewaar dit goed, dit is bedoeld voor het loten van je passagier èn als toegangsbewijs/lunchkaart voor het Stoommachinemuseum.

 

• Je kunt, als je dat wilt, een kop koffie of thee halen in de kantine van het personeel van het Asielzoekerscentrum; zorg wel dat je weer op tijd bij je motor bent.

 

• Tussen 10.30 en 10.45 uur worden nummers verstrekt aan de passagiers die zich opgegeven hebben en, als er nog mogelijkheden zijn, aan de zich spontaan opgevende passagiers.

 

• Er is een kans dat de aantallen niet overeenkomen: te veel motorrijders of (niet te hopen) te veel passagiers. De volgorde van binnenkomst gaat gelden voor het toewijzen van een passagier, dus vroege vogels hebben altijd een duo.

 

• Wees zelfwerkzaam: als je passagier's helm niet goed past, probeer dan te ruilen met een ander. Ook is het natuurlijk prima als passagiers onderling besluiten te ruilen van motor(rijder). Zorg er bij terugkomst voor dat je je spullen weer terugkrijgt.

 

• Doordat we met ruim 30 motoren in één massale ride-out gaan rijden, wordt het een lang lint motorrijders. Dat betekent dat de groep na een druk kruispunt of na een stoplicht uit elkaar zal vallen. Geen probleem, de voorrijder zal na een dergelijk punt even verderop even stoppen langs de kant van de weg tot we weer compleet zijn. We hebben tenslotte de tijd aan onszelf. Ga er dan niet gelijk een koffiepauze van maken (dus geen helm af, geen stukkie wandelen of zo), maar wacht rustig even af tot de stoet weer gaat rijden.

 

• Er is een vaste achterrijder (herkenbaar aan het RefugeeBikeRide-logo). De stoet kan weer in beweging als deze aangeeft dat we weer compleet zijn.

 

• Streven is om om uiterlijk 11.00 uur te gaan rijden, anders komen we aan de late kant aan bij het Stoommachinemuseum, waar ook een simpel lunchpakket geserveerd wordt. Lever hier dat nummer, dat je bij binnenkomst hebt ontvangen, in bij de medewerkers van het museum.

 

• Blijf altijd zelf rijden: hou je aan de verkeersregels, rij niet door rood licht, enzovoorts!

 

• Er zal minimaal één tolk aanwezig zijn, die goed van Engels naar Arabisch kan vertalen, dus als je iets specifieks kwijt wilt aan je passagier, kan dat een goede hulp zijn. Ook voor andere talen zal ter plekke vast iemand gevonden worden die je kan helpen.

 

Belangrijkste van vandaag: geniet ervan, dan geniet je passagier óók!  ;-)